HTML

Vidék

Vidékfejlesztés, mezőgazdaság, vidéki élet. Madárfütty, szabad ég, tiszta levegő. Lehet más a vidék!

Friss topikok

Linkblog

Közösségek fejlesztéséért!

2010.02.16. 08:58 Gaiaman

A vidéki népesség közös gondolkozását, összefogását és közszerep-vállalását javítani szükséges. Meg kell erősíteni az állampolgárok közvetlen részvételét biztosító intézményeket a helyi döntéshozatalban. Olyan közösségi életterekre, faluházakra, közösségi házakra van szükség, ahol az emberek összejöhetnek, ahol beszélhetnek egymással, és a kistelepülések fejlesztésével kapcsolatos gondolataikat is megoszthatják, ahol színjátszó körök jöhetnek létre, és ami helyszínévé válhat hobby-csoport jellegű
összejöveteleknek, népi táncnak, népdal kórusoknak, hagyományőrző csoportoknak.

Arra van szükség, hogy a kistelepülések helyi identitása erősödjön, nyilvánvalóvá váljanak a vidéki élet előnyei a városi élettel szemben. Kell, hogy a lakosság felelősséget érezzen települése sorsáért, nagyobb részt vállaljon jövője kialakításában, és érdemi szerepet kapjon a közélet formálásában. Támogatni kívánjuk a vidéki közösségi életterek fejlesztését, hogy biztosítsuk a közösségi összejöveteleket, a közös gondolkozást és a közművelődés lehetőségeit, hagyományőrző programjait, falunapjait. Ugyanakkor a szenvedélybetegségek káros melléktermékeként jelentkező közösségromboló eszközöket, mint a kocsmákban felállított játékgépeket érdemi szigorral kell korlátozni!
 

Szólj hozzá!

Címkék: vidék közösségfejlesztés helyi gazdaság közszolgáltatások vidékpolitika helyi piac helyi adórendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://videk.blog.hu/api/trackback/id/tr561730341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása