HTML

Vidék

Vidékfejlesztés, mezőgazdaság, vidéki élet. Madárfütty, szabad ég, tiszta levegő. Lehet más a vidék!

Friss topikok

Linkblog

Jószágot a gyepre!

2010.02.09. 08:46 Gaiaman

Az állattartás magyarországi helyzete a rendszerváltás óta kritikus állapotba került, ezzel együtt a vidéki munkahely-fenntartás stratégiai eleme, az agrárium foglalkoztatási szerepe is jelentősen csökkent. Az agrár ágazaton belül az állattartás foglalkoztató szerepe kimagasló, ezért az LMP az állattartás átalakítását célozza meg. Az LMP támogatja azokat a legeltetéses állattartási technológiákat, amelyek gépesített infrastruktúra igénye alacsony, így üzemanyag felhasználása is kicsi.

A jogszabályi háttér módosításával, az állattartás feltételeinek könnyítésével, a piaci feltételek javításával az LMP igyekszik segíteni azoknak az állattartóknak, akik az intenzív állattartás helyett hagyományos, legeltetéses állattartást valósítanak meg. Az LMP segíteni fogja a helyi húsfeldolgozó ipar terjedését azzal, hogy lehetőséget biztosít kisebb, ám hatékony üzemméret kialakítására és működte-tésére, valamint a közvetlen értékesítés szervezésével piacot kínál a helyi feldolgozóknak. A legeltetéses állattartás lehetőségeinek bővítésével a gyepek természetes állapotának javulása és a magyar állattenyésztés színvonalának emelése is elérhető az LMP nézetei szerint.

 

Szólj hozzá!

Címkék: vidék állattartás vidékpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://videk.blog.hu/api/trackback/id/tr441730110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása