HTML

Vidék

Vidékfejlesztés, mezőgazdaság, vidéki élet. Madárfütty, szabad ég, tiszta levegő. Lehet más a vidék!

Friss topikok

Linkblog

Helyi piacfejlesztést!

2010.02.11. 08:59 Gaiaman

Az LMP élelmiszer önrendelkezési elképzeléseinek megvalósítására a vidéki térségek közvetlen értékesítési csatornáinak fejlesztését, helyi piacok építését, bővítését is célul tűzte ki.

Az LMP azt szeretné, ha a vidéki termékláncok lerövidülnének úgy, hogy a termelőktől közvetlenül a fogyasztókhoz jussanak az élelmiszerek és termékek, így lényegesen nagyobb haszon maradjon a termelőknél, és a fogyasztók közvetlen kapcsolatban lehessenek a termelővel. Segíteni kell a termelők piacra jutási esélyeit. Helyi kommunikációval és infrastruktúrafejlesztéssel kell segíteni a helyi piacok forgalmának növelését, és jogszabályi feltételek könnyítésével a közvetlen értékesítési lehetőségek bővülését.


Külön védelemmel útját kell állnunk a multinacionális bevásárlóláncok további piacnyerésének, és a már meglévők esetében pedig megfelelő szabályozással lehetővé kell tenni, hogy a magyar termelők termékei érdemben piaci előnyhöz jussanak.

 

1 komment

Címkék: mezőgazdaság helyi gazdaság vidékpolitika munkahely fejlesztés helyi piac

A bejegyzés trackback címe:

https://videk.blog.hu/api/trackback/id/tr871730171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Villy 2010.02.11. 15:42:57

"megfelelő szabályozással lehetővé kell tenni, hogy a magyar termelők termékei érdemben piaci előnyhöz jussanak."

Kérem 2010-et írunk, EU, közös piac stb. Mond valamit? Ami volt pár éve matrica, hogy magyar termék, azt is be kellett szüntetni, mert sérti a közös piacot. Miért kampányoltok olyannal, amiről már tudni, hogy lefutott dolog? Nem a piacon kell kampányolni, hanem a fejekben kell megértetni, hogy mi a különbség a között, hogy ha Tescos túró rudit vesz, meg ha pöttyöset. Nálunk miért mindenki a szabályozásban, paragrafusokban látja a megoldást? Ezért vagyunk ilyen rohadt bürokratikus és lomha ország.
süti beállítások módosítása