HTML

Vidék

Vidékfejlesztés, mezőgazdaság, vidéki élet. Madárfütty, szabad ég, tiszta levegő. Lehet más a vidék!

Friss topikok

Linkblog

A közszolgáltatások fejlesztését!

2010.02.14. 08:46 Gaiaman

A vidék népességmegtartó erejének alapvető feltétele a jó színvonalú életminőség, aminek szerves részét képezi a vidéken is elérhető közszolgáltatások magas száma és jó minősége. Jelenleg szinte minden vidéki térség jelentősen hátrányos helyzetű bármely városi térséggel szemben. Bezárt filmszínházak, tönkremenő művelődési házak kezdték a sort, mára sajnos a vidéki életet az orvosi ellátás szűkülése, bezárt iskolák, összevont jegyzőségek, okmányirodák jellemzik.

Ahol nem működik óvoda, iskola, ahol nem praktizál gyermekorvos, ott nincs esélye a gyermekvállalási kedv növekedésének – ott az elvándorlás beindul – és pár évtized alatt kihal a település. Ahol a gyermekek számára nincs elérhető, jó pedagógiai háttér, képesség- és készségfejlesztő lehetőség, ahonnan hiányzik az iskola, ott tartósan nem maradnak meg a fiatal szülők. Biztosítani kell, hogy ahol arra mód van, ott legyen elérhető a gyermekek számára a készség- és képességfejlesztő alapfokú művészeti iskola, nyelvoktatás, az informatikai ismeretek, a lakosságnak érdemi lehetősége legyen a rendszeres sportolásra! Az iskolákat és óvodákat úgy kell felszerelni, hogy az azokban tanuló gyermekek semmilyen hátrányban ne legyenek városi kistársaikkal szemben!

Magyarországon nem maradhat település orvosi, postai szolgáltatás és szervezett tömegközlekedés nélkül! Nem lehet olyan település, amely nem tesz meg mindent gyermekeink egészséges testi, szellemi fejlődéséért! Az LMP helyre kívánja állítani a vidéki térségek közszolgáltatási rendszerét, és közforrásokat kívánbiztosítani a kistelepüléseken a gyermekek képzési, oktatási rendszerének fejlesztéséhez.
 

Szólj hozzá!

Címkék: vidék helyi gazdaság közszolgáltatások vidékpolitika munkahely fejlesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://videk.blog.hu/api/trackback/id/tr681730304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása